Kokkailua: parhaat reseptit talteen


Viime viikonloppuna otin asiakseni panostaa ruuanlaittoon. Pääsin oikein isoon kauppaan sunnuntaina ostamaan tarvittavia aineita sekä heräteostosmaisesti vähän vaikka mitä! Kiitos kyydistä neiti H!

Paras italialaistyyppinen pizza

Sunnuntaina tein pizzaa. Olen aikalailla jämähtänyt pizzaan, jonka täytteenä on ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, rucolaa ja kirsikkatomaatteja.

Pizzapohja valmistetaan näillä ainesosilla:

0,5 pussia kuivahiivaa
7,5 dl jauhoja
reilu loraus oliiviöljyä
2 tl suolaa
3 ja 3/4 dl vettä

Aineet sekoitetaan keskenään ja annetaan nousta. Jauhot voivat olla mitä jauhoja tahansa. Itse olen kokeillut pelkkää vehnäjauhoa, vehnäjauhoa ja ruisjauhoa sekä vehnäjauhon, ruisjauhon ja mantelijauhon sekoitusta. Hyvää tulee kaikista! Ainut ohje on ehkä siinä, että mitä enemmän ruisjauhoa sitä terveellisemmältä pizza maistuu (vaan ei ole!).

Uuni lämmitetään n. 230 asteeseen. Pohja laitetaan sinne muutamaksi minuutiksi itsekseen. Kun pohja on kovettunut jonkin verran, lisätään tomaattikastiketta, juustoraastetta ja kaksi pakettia siivutettua mozzarellaa. Annetaan näiden olla uunissa niin kauan, että juusto on ruskistunut.

Lopuksi pizza otetaan uunista ja lisätään ilmakuivattu kinkku, rucola ja kirsikkatomaatit.

Nautitaan palasta Italiaa omassa kodissa!

Riisipuuro

Ajattelin ennen joulua, että teen kerrankin riisipuuroa itse. Todellisuudessa olimme jo pitkällä tammikuun puolella ennen kuin tartuin haasteeseen.

Riisipuurosta on etukäteen peloteltu, että se palaa helposti pohjaan. Pyysin neuvoa ja neiti N linkitti minulle tämän puuroreseptin, jossa luvataan pohjaanpalamattomuus:

2 dl vettä
2 rkl voita
2 dl riisiä
1 l maitoa
suolaa

Kiehauta vesi ja voi. Lisää maito ja riisit. Sekoita pohjaa myöten koko ajan, kunnes puuro alkaa kuplia. Pienennä heti lämpö pienimmälle. Sekoita noin viisi minuuttia hyvin, kunnes puuro ei kuohu enää. Anna hautua hiljalleen tunnin verran kannen alla. Sekoittele pohjaa myöten välillä.

Nauti kanelin ja sokerin kanssa.


Kesäkurpitsahummus

Muistin jälleen tahinitahnan olemassaolon ja nerouden. Olen aiemminkin tehnyt kesäkurpitsahummusta tämän reseptin mukaan:

1 pieni kesäkurpitsa
4 rkl tahinitahnaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ainakin 1 valkosipulinkynsi (taisin laittaa 3)
1 rkl kuivattua persiljaa
1 tl suolaa

Kuori ja paloittele kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa sekä muut aineet monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä.

Alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, että annos on neljälle, mutta sanoisin, että annos on valtava. Siitä riittää moneen ruokailukertaan riisin kaveriksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Feta-pinaatti-lohi-kiusaus

Muutto Wordpressiin

Miltä tuntuu sairastaa ja laihtua, vaikka ei haluaisi?